Harjoituksiin osallistuminen edellyttää koronatodistusta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta henkilöiltä.

7 Dec 2021 by Janne Laukka

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 2. joulukuuta 2021, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Yleisötilaisuudessa rajoitus koskee koko tilaisuuden kestoa ja aluetta. Lisäksi aluehallintovirasto edellyttää sekä yleisölle avoimien tilojen että rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttöä järjestettävän siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Uudellamaalla tiloista vastaavien toimijoiden varmistettava mahdollisuus lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin välttämiseen – vaihtoehtona usein koronapassin edellyttäminen
Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös tilojen käytöstä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja (esimerkiksi kaupat, urheilutilat, kirjastot, museot ja teatterit) Uudellamaalla. Päätöksen mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja.

Määräyksen perusteella tehtävien osallistujamäärärajausten ja osallistujien sijoitteluun liittyvien toimien vaihtoehtona tiloista vastaava toimija voi edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistujilta koronapassia.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Bulldogs Sipoo edellyttää voimassa olevan koronatodistuksen esittämistä ennen harjoitustiloihin siirtymistä. Tarkistamiseen käytetään terveys ja hyvinvoinnin laitoksen sovellusta “Koronatodistuksen lukija”. Koronatodistusta ei tarkisteta alle 16 vuotiailta.

Myös maski on pakollinen, muutoin kuin urheilusuorituksen aikana. Maskin käyttöä ei edellytetä alle 12 vuotiailta.

Aluehallintoviraston tiedote 2.12.2021 “Kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevia rajoituksia kiristetään Uudellamaalla, myös Kanta-Hämeeseen rajoituksia”
https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69926502

Bulldogs Sipoon suunnitelma lähikontaktien välttämiseksi seuran harjoituksissa
https://bit.ly/3v0INcw

Comments --

Loading...